Adventure

Sambungan Ulin ka Baduy…..

Jam 4 sore rombongan ngamimitian mangkat ti Rangkas ngaliwatan Alun-alun, teu diburu-buru da lain rek balapan, pan topass teh ceuk Marchell mah ‘tong pa seak-seak’. Liwat ti alun-alun jalan macet, jalan keur di beton karek beulah katuhu, anu beulah kenca mah keur mah banjir ku leutak katurug katutuh loba kendaraan anu ngadon liburan ngeusi tanggal beureum kenaikan Isa alMasih jeung Isra Mi’raj Nabi Muhammad Saw. Tapi ari make sapedah mah leuwih gancang ngamanpaatkeun jalan beton anu can dibuka. Atuh ngadius ngaliwatan ratusan mobil motor anu ngarayap siga kuya batok.

 

Di Baduy

Di Baduy

Harita poe kacida hadena, panas tapi aya hujan poyan sigana mah bakal nepi jam 8an di Baduy teh, kitu tah perkiraan jalma nu ngaboseh, jarak tempuh ti Alun-alun ka Baduy teh kurang leuwih kana 70km.

Tapi takdir teu bisa dipungkir, eh dijalan Cimarga kampung Bondol bret teh hujan badag kacida, atuh teu aya sanes anu ngaboseh teh mipir neangan pangiuhan. Rombongan kabagi 3 kelompok anu di hareup di tengah jeung di di tukang. Koordinasi menjelang maghrib memutuskan rombongan istirahat ngiuhan di masjid Al Muttaqin. Hujan teu raat-raat, sholat maghrib berjamaah jeung urang kampung Bondol bari sanggeusna ngobrol ngaler ngidul bari disuguhan kopi panas jeung cai teh manis panas mani cacida katarimakeunana.

Azan Isya ku Pa Karim, sholat berjamaah ngan urang topass wungkul da dkm jeung jamaah masjid aya uleman rajaban di masjid tatangga. Lingkungan lumayan rada rame aya warung sagala aya 24 jam timimiti goreng tempe jeung batu akik lengkep aya. Atuh asa disayogikeun ieu para kurawa teh.

Hujan masih keneh ngecrek, dumasar saran kang Haji Ata sareng Pa DKM peuting ieu ulah diteruskeun perjalanan medan jauh jeung poek mongkleng buta rajin, mending utamakan selamat dan sehat. Nya pada ahirna rombongan teh ngadon nginep sare di masjid. Ngan aya kakurangan ti sabagian topasser anu sok ngobrol ngadon ngagandengan anu reureuh nepi ka jam 1an.

Jam 4an subuh geus harudang tatan-tatan nyiapkeun sholat subuh, ngong azan Subuh ku pa Karim, kabeh jamaah sholat subuh kalawan di imaman ku ustadz masjid. Ahirna rombongan topass nyungkeun widi amitan ka pengurus masjid bari teu hilap nyerahkeun bantuan kanggo operasional masjid shodaqoh 300 rebu jeung kaos. Kacida bungah jeung nimatna bisa berbagi kitu oge nu nampi nepi ka ngangken dulur ka baraya topass.

Bral miang 21 topasser ngajugjug baduy, jalanan mah 100% aspal. Tapi, gangguan mah aya wae. Diantarana kang Doyok kempes ban sababaraha kali, anu untungna aya tukang tambal ban anu mengakhiri penderitaan setelah 4 kali ngompa, 3 kali nambal, 1 kali ganti ban. Ari lilana perjalanan mah urang kudu ngamaklum ku sesepuh pa H Ganda anu ngalilakeun perjalanan tapi kudu di support sumangetna.

Jam 10 topasser nepi di Ciboleger, terminal anu jadi panto nuju ka Kampung Budaya Baduy. Kabeh topasser make iket piken ngajenan budaya baduy.

Di tugu Ciboleger Baduy

Di tugu Ciboleger Baduy

Ari kahayang mah gede pisan pikeun bisa ngendong di Kanekes baduy jero Cibeo, ngan hanjakal ambek nyedek tanaga midek, teu kabeh boga kasempetan pikeun ulin nepi ka baduy jero, atuh topasser ngan bisa ulin nepi ka kampung gazeboh perbatasan jeng baduy jero.

Ceuk nu resep ngomong mah, “urang teh kudu daek diajar ku kaaripan lokal, saperti baduy anu masih keneh mertahankeun adat istiadat…. Bla… Bla….. Blekok! Loba pangalaman jeung picaritaeun keur anak incu oge babaturan lamun ngomong soal baduy mah da katinggali ku panon sorangan jeng katincak ku suku sorangan, teu nginjeum panon teu nginjeum ceuli. Tah sakitu heula tour charity ulin ka baduy. Baraya topass sejenna mah aya nu miluan fun bike ATS, sing lancar rizkina oge urang sarerea.

Tah ieu mah urang baduy kw 2, sapatuna jebol

Tah ieu mah urang baduy kw 2, sapatuna jebol

Pamilon Charity Ulin Ka Baduy : jey, agus salim, agustian, oman, ompong, jemping, sukria, doyok, opik, wawan, h ganda, h aripin, apang, apek, isaac, asep, h kamsa, apank, ajid, tory, karim sareng muhtar.

Sanes waktos urang ka kampung adat nu sanesna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOSEH ANEH SURANEH

Mapay jalan satapak ngajugjug ka hiji lembur... neang Jahe bari tuang raos

Mapay jalan satapak ngajugjug ka hiji lembur…

TOPASS (17/06/2012). Ahad ini ngaboseh melalui jalur klasik, kalau rute dan jalannya itu-itu juga nggak ada yang berubah. Diawali dari Taman Kencana , sebanyak 30 gowesser TOPASS melakukan dengan perjalanan dengan situasi lain dari biasanya, bukan hanya para pengurus baru yang melakukan perjalanan ini dan bukan pula ada anggota baru yang menyertai perjalanan ini namun pergowesan yang aneh yang dilakukan oleh 35 gowesser ini. Aneh ? bukan aneh dan unik dengan gaya sepeda hias dan bukan pula unik gaya khas sahabat onthelis ONCOM. Seperti biasa  perjalanan kita oray-orayan tidak menerapkan buddy system yang ngaheurinan jalan dan tidak memberikan ruang jalan bagi pengguna jalan umum (sharing on the road).  Mulai dari starting point selalu saja ada komik yang ngocol dengan banyolan khas aki-aki (jorang tapi tidak vulgar, lucu dan pikaseurieun). Tujuan utama pada gowes ini sebenarnya nuturkeun ban depan, namun diperjalanan selalu saja ada yang mengingatkan akan arti penting kehidupan. Sahabat-sahabat TOPASS yang mengikuti napak tilas sahabat Aditya korban kecelakaan Sukhoi di Gunung Salak pada hari Sabtu mengingatkan kepada kita kita akan arti penting menjalani hidup harus penuh dengan makna dan kemampaatan bagi sesame. Jika Allah mengkhendaki sesuatu maka jadilah. Saat manusia sombong dengan ilmu pengetahuan dan teknologi seperti pesawat SUKHOI  J100 yang diklaim sebagai pesawat super canggih, namun dengan kejadian tersebut memberikan itibar kepada kita bahwa segala sesuatu itu ada yang menggerakan dengan kekuatan ultra Maha.  Seperti halnya bersepeda, secanggih dan sebagus serta semahal sepeda tetap kembali kepada siapa yang mengendalikannya (saha nu ngabosehna) kalimat kerennya mah begini THE MAN BEHIND THE BIKE. Jika bersepeda hanya dijadikan sebagai tujuan sombong, maka ia akan bangga dengan apa yang dipamerkannya dalam bentuk sepedanya saja. Namun jika bersepeda dijadikan sebagai tujuan ajang shilaturahim maka akan didapatkan bagi dirinya kesehatan lahir bathin dan dikarunia umur panjang serta kemudahan rezeki. Kok bisa ? nih mulai serius.  Kata pa Bandi : “geuning ari si Dace oge pa Udin, pan maotna keur sasapedahan?”.   Celetuk dijawab kang Abih : “ Paman urang ge tentara anu perang ampir saban poe di Timor Timur… nepi ka ayeuna  masih hirup !”. Inilah rahasia Allah Swt. Jodo Pati Bagja Cilaka semua Allah yang menentukan. Kita manusia hanya sekedar berusaha. Maka tujuan kesehatan, panjang umur serta rezeki  dari bersepeda merupakan sarana dan usaha menuju tujuan tersebut.

Memasuki Katulampa, biasanya di bendungan ini kita hanya lewat dan lewat. Ahad ini semuanya berhenti dan ngariung di bendungan Katulampa. Sejenak hening melihat air yang mengalir disisi kiri kanan jalan, saat itu air sedang tenang-teangnya di cuaca yang sangat panas. Entah apa yang dipkirkan gowesser saat memperhatikan air yang seolah baru pertama kali melihat air di sungai Ciliwung tersebut. “ Air disini menentukan nasib penduduk Jakarta…” pak Taupik memulai obrolannya. Air merupakan Philosofi kehidupan. Hiduplah bagaikan air, demikian pemeo yang sering dilontarkan siapapun orangnya. Semua setuju jika hidup ini harus mengalir bagaikan air. Koruptor berkata sama, artis tukang selingkuh dan tukang kawin cerai berkata sama, da’i selebrity yang doyan cewek juga sama berkata.

Katulampa, emang jalan ka cai

Katulampa, emang jalan ka cai

Dari Katulampa perjalanan menurun dan gratis ini dilanjutkan dengan taziah sahabat TOPASS pa Juragan yang saat mengikuti tour napak tilas Aditya Kamerawan Trans 7 terpeleset sehingga kakinya bengkak. Memang sudah bengkak dari sononya ? maaf. Nah, pada saat inilah kejadian berbagi rezeki itu terjadi. Ketika itu di rumah pa Juragan ada si Mbok penjual pecel yang konon katanya ia ter phk setelah lapangan sempur di sterilisasi dari para pedagang setuiap CFD Minggu. Saat peselnya masih banyak pada saat itulah pasukan kurawa datang dan menghabiskan seketika dagangan si Mbok. Si Mbok hanya bisa berucap “ Alhamdulillah.. akhirnya habis juga dagangan gue..dan duitnya ngumpul malah ada lebihnya”.

Saat bubaran dari taziah pas berkumandang adzan dhuhur.  Kata pa Haji Ganda : “ …. Sok geura baralik lamun masih sempet mah heug geura sarolat heula di masjid anu pang deukeutna … inget si Dace”

Nah itulah perjalanan aneh saat itu. Sementara sahabat TOPASS lainnya banyak yang mengikuti FUN BIKE Bhayangkara 66 dan juga BSI Cibinong. Selamat semoga nambah rezekinya dan semakin sehat serta kuat imannya.

2 Komentar

2 thoughts on “Adventure

  1. Achmad Ketut Wahidan

    assalamualaikum..salam gowes topass..kmrn ahad sya muter2 sempur ga ktmu anggota topass. pdhal pngn ikut ke gunung salak..hiks hiks..

    • Padahal paling gampang ketemu orang topass mah. Yang berbaur seuseurian di taman kencana atau lapangan sempur. pasti orang topass. trims

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Buat situs web atau blog gratis di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: