Charity Ulin ka Baduy

Topasser di cukang awi kampung Gazeboh ka Cibeo Baduy Jero

Topasser di cukang awi kampung Gazeboh ka Cibeo Baduy Jero

Ping 16-17 Mei, 22 topasser ngadon ulin ka Baduy shilaturahim ka urang Kanekes. Sanggeus paheut ti mimiti teknis berangkat jeung batasan pamilon ngan 20an nungguan di Taken poe Saptu. Jam 9 loading make treuk kang Jajang Bantar Kambing, pamilon antusias sok sanajan kudu dientep peda nangtung 7 jam bari dipoe, pas nepi ka Rangkas Banten teh geus asak garareheng. Lila di jalan teh sababna mah macet libur panjang, ampir jalma sa Indonesia tumplek ka jalan ngadon ngaheurinan jalan. Padahal geus nyaho kitu mending caricing di imah, moal macet tah jalan. Dasar urang Indonesia meureunan bakat ku stres nitenan kahirupan boh di kulawarga mikiran beas jeung lauk asin, boh di pamarentah mikiran para pejabat pamingpin anu beuki sarakah ku kakuasaan jeung harta, kalakuan para selebritis anu jadi ungkluk, musibah dimana-mana…… Lah lieur mikiran berita anu ngayakinkeun yen ayeuna teh jaman edan…. Kade urang mah tong miluan edan tapi kudu edun!.

Balik deui ka gowesser topass, sanggeus nepi ka Rangkas reureuh rehat 1 jam di uwana kang Opik. Keur rehat ti mimiti anu gogoleran jeung ngopi oge ngadon dahar, kurunyung kang Haji Ata sesepuh Kosera Rangkas sareng imam masjid Lebak, salian ti silaturahim sesama tukang boseh age rek marengan sareng mere saran kumaha titi tata krama ka Baduy. Nuhun kang.

Sanggeus sholat Asar, kalawan teu poho ngado’a atuh brul rombongan teh mangkat ka Baduy… Ke disambung bieu aya kang Ajid nganteurkeun sapedah… Nuhun kang. Baca terusanana di halaman Adventure…..

Orang beriman narsis depan Masjid

Orang beriman narsis depan Masjid

Mani resep dipoto, padahal kasep ge henteu

Mani resep dipoto, padahal kasep ge henteu

Categories: Komunitas sepeda | Tinggalkan komentar

Navigasi pos

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Buat situs web atau blog gratis di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: