WET January

Januari Yang Basah, lamun make basa sunda mah Januari Jibreg. Asup bulan Januari hujan saban poe teu raat-raat, alias teu aya rootna. De Ja Vu, nyaeta kajadian anu sarupa kaalaman deui dina awal tahun ieu nyaeta banjir di Jakarta, dikirim cai ti Bogor. Ceuk urang bogor teh : “dikirim cai teh kuduna mah jadi berkah rahmat salamet, disyukuri, pasti bakal gede mangpaatna, ngan hanjakal para inohong anu unggal poe aya di puseur dayeuh teu bisa dielingan, teu bisa maca kila-kila. lamun dibere cai teh tampanan ku nyadiakeun tempatna anu merenah, saluran caina anu mangrupa sungai beresihan ulah dipengpet ku runtah, bantaran kali dipinuhan ku imah-imah kumuh, waduk (ceuk urang sunda mah waduk teh sarua jeung hampas kadaharan anu kaluar tina peujit manusa) anu deet jeung jadi tempat runtah oge, ngadegeun wangunan tohaga anu ngahalangan kana resapan cai pikeun taneuh jeung kalakuan manusa anu teu boga cedo ngarasa ieu aing uyah kidul sombong takabur gede hulu. Jadi wajar lamun cai anu kuduna jadi berkah malah jadi musibah. Pangulinan tukang sasapedahan di bendungan Katulampa jadi top markotop, unggal poe unggal waktu eta Dam teh diwartakeun dina TV, Radio, Koran, Majalah, Internet jrrd. Ceuk kang Andi Sudirman : ” .. Kuring mah jadi selebrity di ahir Desember nepi ka beakna bulan Januari, eta oge lamun hujan terus mah pasti bakal jadi nara sumber nepi kang Pebruari jst.”

Aya oge nu hayang seuri mah ku bike line alias jalur sapedah di hareupeun Taman Topi nepi ka Hareupeun Balai Kota Bogor, ti saprak diresmikeun  tanggal 22 Desember nepi ka ayeuna kuring mah can ninggali anu make sapedah lamun mah ngaliwat ka jalur eta make bike line anu pangaosna 1,8 M, atuh rek ngeunah kumaha make sapedah disisi digigir hareupeun bank BJB dipake PKL, tukang ojeg, jeung na oge
image

make sapedah dijalur sakitu mah maning oge leumpang saciet nepi. mudah-mudahan ka hareup mah dana anu sakitu gedena sing bisa jadi jalur sapedah anu panjang, paling henteu 20 Km dijalur kota, bisa sapanjang jalan Pajajaran di bere garis bike line.

Ah ieu mah asal nulis weh, hapunten ka sadayana bisi langkung saur bahe carek

Categories: Komunitas sepeda | Tinggalkan komentar

Navigasi pos

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Buat situs web atau blog gratis di WordPress.com.

%d blogger menyukai ini: